Què oferim

Treballem per a millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome X Fràgil, la primera causa de discapacitat intel·lectual hereditària.

Per fer-ho ens focalitzem en aspectes importants de la persona com la memòria, l’atenció, l’autonomia i la socialització, afavorint així la realització d’un projecte de vida.

Treballem conjuntament amb les famílies, que saben que a l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil hi trobaran un espai de confiança, eines, orientació, formació i suport.

Facilitem informació i orientació per a professionals que tinguin contacte amb alguna persona amb X Fràgil, a qui proveïm d’informació sobre la Síndrome, les característiques d’aquesta i també sobre modificació de la conducta.

Serveis

A les persones amb X Fràgil

Prendre decisions, aprendre a gestionar l’ansietat social, desenvolupar-se sense entrebancs en comerços, conèixer i utilitzar el sistema monetari, agafar el transport públic, comptar amb un entorn social d’amistats, incrementar l’atenció en les habilitats i interessos, tenir moment d’oci compartit…

A través dels nostres programes, les persones amb X Fràgil poden fer passes per plantejar i complir el seu projecte vital.

A les famílies

El camí cap a l’assoliment del projecte de vida de persones amb Síndrome X Fràgil comença a casa.

Les famílies mai se senten soles: a través d’un contacte directe amb l’equip professional de l’Associació, facilitem informació tècnica però també suport emocional.

Proposem i portem a terme xerrades sobre temes específics d’interès per cada etapa vital, resolem enigmes sobre la Síndrome i oferim grups d’ajuda i intercanvi per compartir sensacions, vivències i punts de vista.

Formació a professionals

Comprendre les característiques i peculiaritats de les persones amb X Fràgil i conèixer les estratègies per fer un millor acompanyament a la persona, ajudarà a l’equip professional de l’àmbit educatiu i social i a la vegada contribuirà al benestar de la persona afectada.

Si desconeixies la Síndrome i ara tens una persona amb X Fràgil entre l’alumnat o com a pacient a la consulta, posa’t en contacte amb nosaltres a info@xfragil.cat i et proporcionarem informació per comprendre la Síndrome en tota la seva dimensió.