El paper transformador del Grup d’Ajuda Mútua

El paper transformador del Grup d’Ajuda Mútua

En el viatge de la vida amb la Síndrome X Fràgil, el Grup d’Ajuda Mútua (GAM) de l’Associació emergeix com un far de suport i inspiració. A través de les vivències i testimonis de qui hi assisteix, aquest espai esdevé una plataforma única per compartir, aprendre i créixer conjuntament.

Gràcies a la conversa amb la María Elena, una mare que forma part de l’Associació que assisteix al GAM des de fa molts anys, n’hem intentat enumerar les característiques i beneficis:

Recolzament i relativització

El GAM no és només un lloc de reunió, sinó un punt de recolzament vital. Aquí, les famílies troben forces i comprensió, ajudant-les a relativitzar els desafiaments diaris. És un refugi on la companyonia floreix.

 

Escolta i intercanvi

És a través de les veus que s’escolten en aquests grups que es teixeix la força del GAM. Les experiències es comparteixen amb l’esperança d’aportar llum als altres, construint una xarxa d’empatia i coneixement. Cada paraula és una peça del mosaic que forma un punt de vista més lluminós.

 

Generació d’idees i inspiració

En les reunions del GAM les idees flueixen, es comparteixen estratègies i moments viscuts i s’inspira la innovació quoatidiana. És més que una simple trobada; és la creació conjunta d’un futur on tothom té qualitat de vida.

 

Experiències compartides

Eduardo Brignani, psicòleg especialista en diversitat funcional i família, dinamitza els GAM. Crea un ambient propici per a l’intercanvi de vivències. Amb preguntes obertes, condueix amb habilitat per aprofundir en certs aspectes, això fa que el GAM sigui una alenada d’aire fresc, un espai d’oxigen i alleujament per a tothom que hi participa.

 

Inspiració a través del temps

Les persones assistens amb fills i filles més grans esdevenen font de coneixement i inspiració per a les famílies amb fills i filles més joves. A través de les seves històries, ofereixen perspectives i demostren que cada etapa de la vida amb la síndrome X Fràgil pot ser plena d’oportunitats.

 

Conclusió

El Grup d’Ajuda Mútua de l’Associació Síndrome X Fràgil no només és un espai de suport; és una font de creixement personal i comunitari. Aquesta és una de les propostes de l’associació on es forgen relacions, es comparteixen històries i s’impulsa la resiliència. 

Gràcies María Elena per les teves explicacions sentides i viscudes per poder elaborar aquest article!