La Gimcama dels sentits, nova sortida del PSI Infants

La Gimcama dels sentits, nova sortida del PSI Infants

El grup d’infants del Programa de Socilització Inclusiva (PSI) continua les seves sortides d’oci educatiu, on no hi falten mai les ganes de fer coses, el bon humor i l’esperit de companyonia que s’hi respira.

I és que és un fet innegable les bondats que comporta que una persona compti amb una xarxa social de carn i ossos, de persones amb qui compartir temps i espai tot fent una activitat. 

La última sortida del PSI d’infants ha estat una proposta relacionada amb els sentits. Sí, sí, allò de vista, oïda, olfacte, gust i tacte!

Per fer-ho, ens vàrem sumar a les idees i el saber fer de Xino Xano, una entitat de lleure que realitza activitats per a infants i joves. Dins d’aquesta entitat, un dels grups de joves conceptualitza i realitza activitats a altres grups d’infants. En aquesta ocasió s’havia preparat una gimcama amb activitats relacionades amb els sentits:

Buscar les diferències entre imatges pel sentit de la vista.

Endevinar diferents olors i associar-los a imatges concretes per l’olfacte.

Escoltar una selecció de sons i identificar-los per l’oïda.

Escollir fruites i preparar broquetes pel gust.

Esbrinar a què correspon cadascuna de les textures i elements manipulats pel tacte.

Durant la sessió, es va copsar que el que més costava era la prova visual de buscar diferències entre dues imatges però en canvi, identificar olors resultava d’allò més fàcil i motivador.

Aire lliure, sol, córrer, saltar, jugar o estar en repòs a l’ombra d’un arbre són algunes de les accions que es poden fer en un dels parcs de Barcelona, de manera que el Parc del Clot va ser l’escenari escollit per trobar-nos just abans de la gimcama i també on vam anar després. Primer per esmorzar i posar-nos al dia de les novetats, promovent la conversa i la relació entre iguals i després per poder fer una estona més de jocs compartits amb els companys i companyes i fer una valoració i tancament de l’experiència sensorial que haviem viscut.

Una sortida especialment dissenyada (com totes les que portem a terme!) per a persones amb X Fràgil amb especial atenció en el desenvolupament de càrrecs, millorar la comunicació entre iguals, vèncer la timidesa i fomentar la gestió grupal i l’autonomia personal. 

Gràcies a Xino Xano per fer les coses fàcils i gràcies a la Fundació El Somni dels Nens pel suport imprescindible en les activitats del PSI!