Sortides de socialització inclusiva

Sortides de socialització inclusiva

Els beneficis del temps d’oci son indubtables: trenca la rutina, realitzem activitats del nostre gust i compartim espai i temps amb persones amb unes preferències similars, intercanviem coneixements i ens genera benestar.

Tots aquest factors influeixen en l’apoderament i l’autonomia de la persona, perquè el benestar i la felicitat influeixen en la seguretat, determinació i socialització de les persones.

En general, les persones amb diversitat funcional intel·lectual, tenen dificultats per trobar espais i moments d’oci i socialització. 

I és en aquest sentit que des de l’Associació Síndrome X Fràgil proposem el Programa de Socialització Inclusiva (PSI). Un espai mensual entre els mesos d’octubre i juny on persones d’entre 6 i 14 anys compartiran experiències i activitats d’oci educatiu. A més, la proposta és oberta també a germans i germanes no afectats per la Síndrome.

Visitar museus i exposicions, fer excursions a l’aire lliure, realitzar activitats esportives d’acord amb les preferències del grup o fer una escapada de cap de setmana, son algunes de les propostes que es portaran a terme. 

Com sempre, la mirada de les famílies és indispensable i per aquest motiu, cada família podrà proposar un objectiu a treballar amb el seu fill o filla. 

Belén Solano, Psicòloga especialitzada en psicologia cognitiva-conductual infanto juvenil i referent del Programa d’Atenció a la Infància, juntament amb Josué García, integrador,  terapeuta ocupacional i coordinador del programa d’Autodeterminació són les persones encarregades de conduir aquest grup, de manera que el seguiment de prop i la confiança en professionals està garantida.

PROGRAMA DE SOCIALITZACIÓ INCLUSIVA

Dates primer trimestre: 9 d’octubre, 6 de novembre i 11 de desembre.

Inicialment l’horari serà de 09.30 a 13.30h, tot i que si fos necessari, adaptaríem els horaris en funció de l’activitat a realitzar.

100 €/trimestre (inclou totes les despeses de l’activitat: entrades, material…)

Fes clic aquí per fer la inscripció (cal omplir un formulari per cada persona inscrita)