Taller de germanx de persones amb la Síndrome X Fràgil

Taller de germanx de persones amb la Síndrome X Fràgil

La relació amb la germana o germà sempre és personal, gairebé íntima i cadascú té la seva experiència. És un vincle especial, amb algú amb qui en moltes ocasions es comparteix molts anys de vida sota el mateix sostre, passant d’un@ a l’altr@ roba, llibres, experiències, creixement… els germans i germanes són algú que fa camí al nostre costat.

Podem tenir germans i germanes grans, petites, mitjanes… algú amb qui compartir jocs i complicitats, però també algú de qui sentir gelosia i barallar-nos.

Són les dues cares de la mateixa moneda i forma part de la vida. Aquesta relació de complicitat té unes característiques i experiències determinades en el cas de persones amb germans i germanes amb X Fràgil.

I és que moltes vegades aquestes persones tenen dificultat per poder trobar algú amb la mateixa casuística de conviure amb un germà i/o germana amb Diversitat Funcional Intel·lectual.

Poder comptar amb un cercle de suport on la resta de participants també té un germà/a amb X Fràgil, ajuda a les persones a veure que el que viuen ells/elles és comú a altres persones. Que no estan sols/soles.

Justament això, és el que es pretén en el Taller de Germanx. Una trobada on parlar sobre el germà o germana afectada amb total llibertat, sobre el que pensem, fem i ens passa, i sempre amb el suport de l’Eduardo Brignani, psicòleg especialitzat en discapacitat i família, que condueix la sessió.

Establir un espai de confiança és la base imprescindible per a que tothom s’hi senti còmode i es pugui portar a terme la sessió amb total fluïdesa. Tant és així que en aquesta ocasió el temps va passar volant. El que havien de ser 2h de durada per acabar amb un piscolabis, van ser més de 150 minuts de converses, de compartir vivències sobre el fet de conviure amb una persona amb X Fràgil, de sensacions, sentiments, punts de vista i il·lusions.

Entre els assistents, hi havia qui repetia experiència d’altres ocasions i explicava amb orgull que, d’aquelles sessions anteriors, s’havia creat un grup més enllà de les trobades i s’havia convertit en una xarxa de connexions a través d’un grup de whatsapp.

D’altres també explicaven el seu bon record en aquest tipus de grups i com es trobaven a faltar en la presencialitat.

Perquè no és el mateix parlar amb la mare i el pare sobre el germà o germana amb X Fràgil, que poder-ho fer amb persones que viuen el mateix que tu i amb l’acompanyament professional de l’Eduardo.

Una mirada positiva, constructiva i reconfortant garantida.