La socialització genera benestar

La socialització genera benestar

Els beneficis de comptar amb un entorn social són àmpliament coneguts: millora la confiança, l’autoestima, estimula l’intercanvi de coneixement, d’idees, de punts de vista, d’experiències… moments compartits de gran valor que ens fan avançar com a societat.

Per a les persones amb X Fràgil, tenir espais de socialització significa deixar enrere la timidesa, fer l’esforç i aprendre a interactuar amb les altres persones, descobrir la complicitat i el suport entre iguals, augmentar l’autonomia… en definitiva, la socialització esdevé una porta oberta a un món ple de bones sensacions.

 

És per això que l’Associació compta amb Programa de Socialització Inclusiva (PSI), on de manera regular es porten a terme sortides culturals i d’oci saludable.

Existeixen dos grups diferenciats del mateix programa, amb la voluntat d’oferir aquestes experiències en cada etapa vital: el grup d’infants i del grup d’adults.

 

Després de la parada de l’estiu, el PSI ha tornat a la càrrega. L’emplaçament escollit ha estat el CosmoCaixa on el grup d’infants ha pogut tocar, veure i sentir les noves exposicions interactives, però abans d’entrar al museu, ens aturem un moment per teixir vincles (i esmorzar!).

 

I és que els àpats són el moment idoni per trencar el gel i posar-se al dia, sinó que els ho preguntin als 8 participants d’aquesta primera sortida que, davant de l’esmorzar que cadascú portava, es va explicar a el que es faria al museu a través de pictogrames i això va donar peu a la presentació dels nous integrants del grup: Haday i Alvaro. Dues persones que van rebre una càlida benvinguda de la resta de companys i que els van explicar en què consisteixen aquestes sortides.

Ben aviat es va desenvolupar la conversa, on la majoria dels integrants ja es coneixien i això ajuda a explicar-se com han anat aquests mesos d’estiu que no hi ha hagut sortides d’aquest programa.

 

És especialment indicador de la bona marxa del grup i els llaços que s’hi han format que l’inici d’aquesta nova temporada hagi comptat amb aquesta complicitat, ja que per a les persones amb X Fràgil, agafar confiança i poder establir relacions és tot un repte.

Un repte que s’està assolint i que comença a donar els seus fruits.

 

Tornem per uns instants a CosmoCaixa, on es van visitar totes les instal·lacions i sobretot, la protagonista en aquesta ocasió va ser  “Caçadors de Planetes”, l’activitat del Planetari que ofereix una visió interactiva i audiovisual sobre l’espai, els planetes i les estrelles. 

 

Un cop finalitzada la visita es va donar pas al tancament de la jornada, un moment de calma en un parc per posar en comú les experiències compartides a CosmoCaixa per acabar amb una estona de joc i acomiadar-nos fins la propera sortida!

 

Les sortides del Programa de Socialització Inclusiva del grup d’infants compten amb la mirada còmplice de la Fundació El Somni dels Nens.