Potenciar les habilitats per vèncer els obstacles

Potenciar les habilitats per vèncer els obstacles

Sovint ens esforcem en posar l’atenció en aquells aspectes que no dominem però si canviem el punt de vista i posem atenció a les nostres passions, habilitats i interessos més autèntics, es produeix un canvi de paradigma.

Des de ben petit en Marc ha tingut una gran passió: el bàsquet. És allò que a ell l’apassiona, s’hi sent còmode, feliç, desimbolt! Per això des de sempre ha format part d’equips esportius, de fet, ha jugat en equips sense cap altra persona amb diversitat funcional, el que s’anomenen equips ordinaris. 

En Marc ha treballat moltíssim a tots els nivells: a més dels entrenaments regulars amb l’equip, complementava el seu camí en el món de l’esport amb entrenaments personals on l’objectiu era estar físicament preparat per afrontar tots els partits que vinguessin.

De tot esportista es diu que tan important és la preparació física com l’emocional i, en aquest sentit,  ha hagut de treballar a fons aspectes fonamentals pel fet de formar part d’un equip neurotípic com entendre les regles o les ironies a la vegada fer l’esforç general per ser inclòs a la societat actual.

El temps i els partits han anat passant i enguany a més de jugar amb el CB Bellvitge , ha fitxat pel SESE , un equip format per persones amb diversitat funcional.

La gran notícia és que tot l’esforç té la seva recompensa i aquest any han guanyat el campionat d’Espanya de persones amb diversitat funcional intel·lectual!

En Marc va ser entrevistat per Ciudad Real Televisión, tot un repte majúscul vèncer la timidesa, la por, l’ansietat social, mirar a càmera… però la força i els beneficis de sentir-se feliç desenvolupant l’activitat que l’apassiona és més fort que res i s’aconsegueix superar els entrebancs que puguin aparèixer durant tota la trajectòria vital.

Tot un exemple que, posant el focus en les habilitats i passions es redueixen les dificultats! 

Enhorabona, Marc!

(En Marc formava part del Programa d’Autodeterminació de l’Associació, on el vàrem acompanyar en l’assoliment d’objectius per portar a terme el seu projecte de vida prenent les pròpìes decisions a través d’accions quotidianes).